Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La vârsta la care majoritatea românilor muncesc din greu și strâng ban pe ban, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) iese la pensie. La doar 44 de ani, chestorul Cătălin Ioniţă nu mai are grija serviciului, ci doar a pe ce își va cheltui pensia.

Și nu va fi una mica, de vreme ce acesta a ocupat una din cele mai importante funcții din conducerea DGA. Decretul prin care încetează raporturile de serviciu ale chestorului de Poliție Cătălin Ioniță a fost semnat chiar de președintele Klaus Iohannis.

Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcţie pentru că nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

Avizul Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), care dă dreptul posesorului să aibă acces la informații clasificate, este obligatoriu pentru conducătorii structurilor din Ministerul de Interne. Direcția Generală Anticorupție are ca scop documentarea infracțiunilor de corupție din Ministerul de Interne.

Pentru că nu mai deţine această autorizatie, Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcţie. Şi, potrivit informațiilor G4Media.ro, Cătălin Ioniță s-a pensionat la doar 44 de ani.

Cătălin Ioniță, care a îndeplinit și funcția de șef al Poliției Române, a fost cercetat penal în 2018, pentru infracțiunile de trafic de influență și fals în declarații în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar este suspectă și o persoană fizică îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov. În 2019, procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există, notează G4media.ro.


Comentarii

Lute Bravo felicitari PNDL si Joian asta e varsta ideala pentru pensionare cand omul e epuizat ,cand are multi ani in fata ca sa cheltuiasca pensia el ,copii si nepotii ,ca nu e fitecine cretin muncitor care ia pensie de 1000lei pentru care a muncit cel putin pana la 65 de ani si e odoihnit si bine dispus !!Felicitari Romanie educata si corecta numai tu poti da asemenea exemple lumii intregi !!!

25 septembrie 2020 18:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.