Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statul român vine în sprijinul celor afectaţi de pandemia de coronavirus şi pune la bătaie o sumă impresionantă de bani. Cum pot fi aceştia obţinuţi şi cine sunt persoanele eligibile?

Începând de vineri, 25 septembrie, fermierii din România pot solicita banii de la stat acordaţi prin măsura 21 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. Sprijinul financiar are ca scop atenuarea efectelor generate de pandemia de COVID-19 în sectorul zootehnic (bovine, ovine, caprine), dar şi în cel vegetal (legume-fructe şi cartofi).

Fondurile disponibile în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor se ridică la 150 de milioane de euro, transmite APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură). Depunerea solicitărilor se va face în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020.

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei şi urmează să fie plătit până la data de 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.