Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România riscă întreruperea plăţilor pe cinci programe operaţionale pentru că ratează planul convenit cu Executivul european prin care trebuia să facă dovada gestionării banilor nerambursabili. Capacitatea administrativă este „extrem de slabă", deficienţele în sistemul de control şi management sunt mari, administraţia publică a României este în acest moment „paralizată" din cauza conflictelor interne, „nu există progrese suficiente" pentru pregătirea României pentru viitorul buget al UE şi, drept consecinţă, suspendarea/întreruperea plăţilor pe fonduri UE nerambursabile destinată acestei ţări este extrem de probabilă.

Acestea sunt constatările echipelor de audit ale Comisiei Europene şi avertismentele transmise de directori ai unor departamente-cheie din această instituţie, potrivit unei corespondenţe citate de Mediafax.

Constatările au fost transmise de directorul general al Directoratului General pentru Politică Regională al Comisiei Europene (DG REGIO), Walter Deffaa, şi de responsabilul pentru România în acest directorat, Angela Martinez-Sarasola, într-o discuţie tehnică cu oficiali ai Reprezentanţei Permanente a României la UE, primul nivel la care astfel de avertismente se transmit.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

contribuabilu` Sa faca bine UE ca in banii pe care mai mult ni ia decat ni da, sa trimita vreo mie-doua de functionari de-ai lor sa ne puna pe roate in privinta fondurilor europene. Sa-i vedem si pe ai lor cum se cacaie - ca au pus atatea obstacole in absorbtia banilor, incat este imposibil sa ai succes!

15 noiembrie 2012 14:41

m Sa ne mai lase dracului in pace Bruxelles-ul asta ca ne-a supt toata vlaga, a mai raamas din Romania frunza si iarba uscate, in rest nu mai e nimic aici. Mai bine ne-am uni cu altii caci despre vestici ne-am convins! De fapt care vestici? Germania, Anglia si SUA, caci de aici vine tot raul lumii...

16 iulie 2012 17:33

de la universitate Rusine dinu patriciu pentru campania lui ciobanu

16 iulie 2012 16:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.