Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președinte Klaus Iohannis a reluat, miercuri, retorica anti-PSD în conferința de presă susținută la Cotroceni și a spus "iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică prelungită".

Președintele a numit "electoraliste" (cuvânt care nu există în dicționar, n.r.) legile adoptate în Parlament și susținute de PSD.

Replica vine în contextul în care Parlamentul a adoptat, marţi, rectificarea bugetară în forma amendată de PSD, prin care sunt majorate pensiile cu 40% iar premierul Ludovic Orban a anunțat că este analizată atacarea legii la CCR.

Iohannis a evitat să dea un răspuns tranșant când a fost întrebat dacă va promulga legea rectificării bugetare. El a spus doar că majorarea cu 40% a pensiilor presupune un efort bugetar de 6% din PIB România nu dispune în prezent de acest spațiu fiscal.


Comentarii

v Pe liga pensiile "speciale" sint multe alte venituri nemeritate de multi oameni cu diverse functii. Sa nu uitam ca sint tot felul de institutii, directori si alte functii, care iau salarii de mii de euro si prestatia lor este la pamint. Sa nu mai vorbim ca o crestere cu acelasi procent a unei sume mici nu poate echivala cu cresterile unor venituri foarte mari. La nivel central se stiu citi oameni au salariul sau pensia de 1000 de lei si citi sint cu salarii si pensii de mii de euro. Nimeni nu ne spune cite salarii si pensii se pot da doar cu reducerea unor venituri.

23 septembrie 2020 23:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.