Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Țintă a teoriilor conspirațiilor în ultima vreme, tehnologia 5G este deja disponibilă în România. Țara noastră se numără chiar printre primele state membre ale Uniunii Europene în care operatorii de comunicații oferă servicii 5G. Totuși, terminalele 5G sunt foarte raredeocamdată.

Peste tot în lume, oamenii protestează în stradă față existența și extinderea rețelelor de tehnologie 5G. În SUA, releele 5G sunt incendiate de adepții teoriei conspirației, care cred că această tehnologie este responsabilă pentru răspândirea noului coronavirus. Proteste anti-5G au fost organizate și vor mai avea loc. În majoritatea cazurilor, ele sunt legate de propaganda rusă, țară care, pentru că se află mult în urma SUA și China din punct de vedere tehnologic, încearcă să ostilizeze societățile pe tema tehnologiei 5G, pentru a împiedica cele două mari puteri să își extindă rețelele.

Din păcate pentru adepții teoriei conspirației, România se numără deja printre țările în care operatorii de comunicații oferă servicii 5G. „Orange România S.A., RCS&RDS S.A. și Vodafone România S.A. au lansat deja în România, încă de anul trecut, servicii de comunicații electronice bazate pe tehnologia 5G, țara noastră fiind a treia din Europa unde s-a întâmplat acest lucru, după Spania și Italia”, precizează un răspuns al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor intrat în posesia Newsweek România.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.