Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Institutul Clinic Fundeni, unul de elită în România, s-a transformat, timp de mai mulți ani, într-o scenă pe care și-au jucat ”rolurile” – departe de lumina reflectoarelor – personaje-rotiță ale unui angrenaj bine uns. Profitând de poziția-cheie pe care o deținea în organigrama spitalului, ”Șefa banilor” a pus la dispoziția firmelor ”de casă” informații esențiale din Planul de Achiziții al instituției, iar licitațiile trucate au fost câștigate, fără emoții, de ”partenerii de afaceri”.

Stenogramele publicate, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO oferă o imagine de ansamblu asupra unui sistem medical putred, ”rădăcinile” fiind atât de adânci, încât procurorii DNA au reușit, doar după interceptări fabuloase, să destructureze întreaga rețea. ”Șefa banilor” de la Fundeni s-a transformat într-un globe-trotter, fiind recompensată cu vacanțe de lux la Paris, Londra, Barcelona, Veneția sau Dubai, iar membrii acestei rețele și-au întocmit chiar și un ”regulament interior” prin care încercau să înșele vigilența Fiscului.

Cu toate că repeta, de fiecare dată, că se teme de înregistrările ambientale, ”Șefa banilor” de la Fundeni recunoștea, chiar în biroul său, că a luat șpagă timp ”4-5 ani” și, mai mult, se simțea ”mândră” că lucra… cu steagul tricolor alături. ”Când apari cu mașină de 100.000 de euro, normal că sari în ochi… Stă pe la ușa mea să-i dau bani și el se dă cu Bentley-ul!”

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.