Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile locale, fostul preşedinte admite că are şanse minime să câştige. Lucru ce nu era prea greu de estimat încă de la începutul campaniei, ţinând cont de situaţia din Bucureşti şi de faptul că alegerile sunt într-un singur tur. Ceea ce nu a reuşit fostul preşedinte este să explice de ce a intrat într-o cursă în care nu avea ce căuta.

În anul 2000, alegerile locale pentru primăria Bucureştiului l-au propulsat pe Traian Băsescu în prim-planul politicii româneşti. Fără acea victorie, Traian Băsescu ar fi rămas un personaj secundar între atâţia alţii care s-au perindat pe scena publică. Atunci a venit din spate şi s-a calificat la mustaţă în turul al doilea, unde avea de recuperat avansul serios de 150.000 de voturi pe care îl înregistra Sorin Oprescu în urma primului tur de scrutin.

Câştigarea Bucureştiului împotriva unor adversari mult mai puternici din punct de vedere mediatic, propagandistic şi al resurselor l-a transformat pe Traian Băsescu într-un personaj politic de primă mână, i-a permis să preia puterea în Partidul Democrat, înlăturându-l pe Petre Roman şi i-a deschis calea spre fulminanta carieră ce a urmat. Revenirea lui Traian Băsescu, în 2020, în cursa pentru Bucureşti, nu are nici un sens.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.