Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu rupe tăcerea și continuă seria dezvăluirilor care l-au diferențiat față de ceilalți contracandidați ai săi în această campanie pentru alegerile locale pentru București. Modul în care fostul președinte a decis să facă campanie electorală cu siguranță le dă mari bătăi de cap Gabrielei Firea și lui Nicușor Dan, care la acest moment își aruncă unul altuia cuvinte grele.

Traian Băsescu lovește fără milă, constată CAPITAL! Fostul președinte al României a explicat totul într-o filmare, care cu siguranță o distruge pe Firea, prinsă în acest moment să arunce cu replici acide în Nicușor Dan. Traian Băsescu a explicat care este adevărata miză a alegerilor locale pentru București. El a spus că la mijloc sunt niște sume uriașe.

O avalanșă de atacuri la adresa lui Nicușor Dan venită în ultima săptămână dă o nouă perspectivă campaniei electorale. EVENIMENTUL ZILEI a remarcat atacurile la adresa lui Nicușor Dan venite dinspre tabăra Gabrielei Firea. Dezvăluirile au curs în cascadă, intervențiile sale în favoarea „Câinelui”, zis Marius Mitrache încingând lupta politică.

Eficiența acestei campanii, aruncată cu doar două săptămâni înaintea votului este pusă la îndoială. Este nevoie de mult mai mult timp pentru fixarea unui asemenea subiect, chiar dacă fusese folosită ca vector de comunicare spumoasa Dana Budeanu, o apropiată a Gabrielei Firea și susținătoare înfocată a realegerii acesteia la Primăria Capitalei.

Ieri a apărut un nou „frate“ al lui Nicușor Dan. Dan Trifu, preşedintele Asociației Eco-civica, un alt frate a lui Nicuşor Dan, are pe numele soacrei un local “La Trifoiaş,” în “Orăşelul copiilor,”tot cu extindere ilegală, ca şi restaurantul “Medieval,” al lui Mihai Mitrache, poreclit “Câinele“, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. După ce a intervenit pentru scăparea lui Mihai Mitrache de dărâmarea restaurantului “Medieval,” prin metoda traficului de influenţă la Primărie, Nicuşor Dan va aplica metoda salvării “Câinelui” şi la Trifoiaş?

Restaurantul Trifoiaș, din Parcul „Orășelul Copiilor”, condus din umbră de Dan Trifu, unul dintre activiștii lui Nicușor Dan, s-a extins ilegal pe domeniul public după aceeași stratagemă folosită și de afaceristul Mihai Mitrache, zis „Câine”. Ce e interesant e că atunci când Primăria sectorului 4 a dorit să înceapă acţiunea de proiectare a noii parcări din marginea Parcului Tineretului, Dan Trifu şi Nicușor Dan au sărit în apărarea boscheţilor, pe care ei i-au poreclit spaţiu verde, numai pentru a bloca noua construcţie de interes public.

La Alegerile Locale 2020, Nicuşor Dan este la a treia încercare de obținere a funcției de primar general al Capitalei, după candidaturile din 2012 și 2016. Astfel, candidatul Alianței USR-PLUS și al PNL la Primăria București este binecunoscut bucureștenilor, însă puțini își mai amintesc e meserie are la bază Nicușor Dan. DIGI24 amintește că Nicușor Dan are 50 de ani, fiind născut la Făgăraș, județul Brașov, la 20 de decembrie 1969. Candidatul USR-PLUS și PNL la Alegerile locale 2020 este matematician de profesie, are un doctorat la Paris și este un cunoscut activist social.

Nicușor Dan a venit în Capitală la 18 ani, pentru a studia matematica la Universitatea din București, iar în 1992 a plecat la Paris pentru a-și continua studiile, obținând un doctorat. S-a întors în București în 1998, spunând că nu s-a putut adapta la cultura franceză și pentru că dorea să ajute la schimbarea României, așa cum a declarat în decursul anilor. Acum, Nicușor Dan este profesor de matematică și cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române.

Ca de fiecare dată, Bucureștiul a devenit o miză simbolică. Dar împreună, cei doi candidați principali, Gabi Firea și Nicușor Dan, au de 10 ori mai puțini ani de politică decât are Traian Băsescu, amintește LIBERTATEA. Despre ce doctrină sau partide s-ar putea vorbi? Primarul în funcție vine din televiziune, iar challengerul său, din activismul social. Și fiecare continuă să facă același lucru.

Fie că au ajuns edili sau parlamentari nu a contat, practică ceea ce știu. Firea și Dan nu și-au schimbat temperamentul și sunt portretizarea lumii din care vin, cu toate calitățile și defectele pe care publicul le cunoaște.

Cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile locale, fostul preşedinte admite că are şanse minime să câştige. Lucru ce nu era prea greu de estimat încă de la începutul campaniei, ţinând cont de situaţia din Bucureşti şi de faptul că alegerile sunt într-un singur tur. Ceea ce nu a reuşit fostul preşedinte este să explice de ce a intrat într-o cursă în care nu avea ce căuta, constată ADEVĂRUL.

Fără Traian Băsescu în joc, Nicuşor Dan avea toate şansele să câştige pe 27 septembrie, dar cu fostul preşedinte pe buletinele de vot, bătălia va fi extrem de strânsă, iar Gabriela Firea se poate gândi la un nou mandat. Sigur, calculele sunt una, votul este altceva. Electoratul are propria lui evaluare, care de multe ori se dovedeşte mult mai sofisticată decât o cred majoritatea celor care candidează la alegeri.

Știm bine, din experiența atâtor alegeri (iar acum nenorocirea Covid complică chiar dramatic lucrurile), că un procent semnificativ de nemulțumiți își va exprima sentimentele nu deplasându-se la secția de vot ci „informal”, la o bere cu prietenii, prin postări sau comentarii „justițiare” pe Facebook, ori… nici măcar așa.

Iată de ce, la aceste alegeri, „băsiștii” puri și duri nu doar că se pot simți perfect băgați în seamă, ci pot juca decisiv, afirmă UNIVERSUL. Prin simplul gest al lui Traian Băsescu, de a candida, au deja consolarea că formează un grup electoral care contează cât se poate de clar. În același timp, însă, duminică au șansa de a demonstra că pot evolua precum cel mai silitor elev care a avut parte de cel mai bun profesor: depășindu-și maestrul. Doar astfel i-ar putea încununa opera celui din urmă.


Comentarii

Cornel al V-lea Sa-i cheptene draku' !

24 septembrie 2020 9:44

Lute Jeg securist ai luat bani si onoare da la acest popor nemeritat prin minciuna si jaf.Nu inteleg de ce atatea televiziuni, cara un asa hoit peste tot,ai deja nepoti mari, de copii nu mai vorbesc deja vor citi despre mizeria de bunicu !!

24 septembrie 2020 7:02

Mihai JR poate spune cate- n luna si- n stele , nu-l mai crede nimeni. Petrov este expirat!

23 septembrie 2020 17:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.