Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Patriarhul Daniel şi un sobor de preoţi au făcut, sâmbătă dimineaţă, slujba de sfinţire a noii biserici de zid de la Mănăstirea Izbuc, cea mai mare mănăstire de călugări din Episcopia Oradiei, care a fost construită şi înfrumuseţată în ultimii zece ani având ca model de inspiraţie Mănăstirea Cozia.

"Noua biserică are ca model arhitectural, adaptat, biserica Mănăstirii cneziale Ravaniţa din Serbia (1377), iar pridvorul, cupolele şi crucile sunt inspirate de biserica mare a Mănăstirii Cozia", a informat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Cristian Rus.

Mănăstirea Izbuc este considerată prima mănăstire ortodoxă din Ardeal, fiind atestată încă din secolul al XIV-lea, la poalele munţilor Codru Moma, la aproximativ 100 de kilometri de Oradea. Actuala mănăstire a fost reconstruită între anii 1928-1930.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.