Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film, și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Dacin Sara, a lansat, în data de 1 septembrie 2020, proiectul „Cineliteratura”, prin care propune publicului o punte între film și literatură.

Astfel, în Grădina MNLR (Strada Nicolae Crețulescu 8, București), au loc proiecții de filme care readuc în atenţia publicului ecranizările unor texte de referinţă din literatura română, prezentate de importanți critici de specialitate.

Marți, 22 septembrie 2020, ora 19.00, criticul de film Marilena Ilieșiu prezintă filmul „Felix și Otilia”, regizat de Iulian Mihu în 1972, după romanul lui George Călinescu, „Enigma Otiliei”, scris în 1938.

Miercuri, 23 septembrie 2020, de la ora 19.00, la invitația criticului de film Ileana Dănălache, puteți urmări filmul „Titanic Vals”, lansat în anul 1964, regizat și scris de Paul Călinescu.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.