Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mult de 11% din întreprinzători şi patroni afirmă că nu-şi pot asigura o masă consistentă și aproape 26% nu-şi permit acoperirea cheltuielilor curente, jumătate sunt restanţieri la facturile de întreţinere a locuinței şi peste 22% stau în case fără grup sanitar, arată statisticile oficiale analizate de Jurnalul. Aceste procentaje sunt sensibil mai mari decât cele înregistrate în rândurile salariaților, ceea ce înseamnă că mulți dintre patroni sunt, de fapt, mai năpăstuiți decât angajații.

Datele Institutului Național de Statistică (INS) privind ocuparea populației arată că în România există în total 1.071.000 de întreprinzători, din care 99.000 sunt patroni (adică au și angajați în firmele lor) și 972.000 sunt lucrători pe cont propriu (fără angajați). Iar din publicația „Condiţiile de viaţă ale populaţiei”, editată anual de INS, reiese că majoritatea antreprenorilor duc un trai îndestulător, dar şi că o minoritate - nu tocmai redusă - din aceștia este puternic afectată de neajunsurile sărăciei.

Spre exemplu, 11,2% din patroni și întreprinzători (adică, numeric vorbind, aproape 120.000) au declarat, pentru INS, că nu-şi permit „consumul a cel puţin un fel de mâncare cu carne sau peşte o dată la două zile”. Pentru comparație, doar 8,3% din salariați au declarat că se confruntă cu această problemă.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.