Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv o cerere formulată de colonelul Seabstian Cucoș privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate în dosarul „10 august”, potrivit Agerpres.
Astfel, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei în cazul evenimentelor din 10 august va ajunge la Tribunalul București.

Procurorul șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parțial soluția de clasare a dosarului, pe 4 august, și a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi din Jandarmerie. Decizia trebuia confirmată de o instanță, însă Curtea de Apel București a hotărât că nu are competența de a soluționa această cauză.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

În cazul în care decizia DIICOT va fi confirmată de un judecător, procurorii vor redeschide urmărirea penală față de fostul prim adjunct al Jandarmeriei Române, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fostul director al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, maiorul Laurențiu Cazan, costul șef al Jandarmeriei Române, colonelul Cătălin Sindile, și față de fostul secretar de stat pentru relația cu prefecții din MAI, comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.