Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu al Băncii Mondiale arată că un copil născut astăzi în România va atinge la maturitate doar 58% din potențialul său de productivitate, adică va fi cu mai mult de 40% sub ceea ce ar trebui. Asta se va reflecta în veniturile pe care le va obține, în calitatea vieții sale de adult și mai apoi asupra copiilor săi prin ceea ce le oferă. Copiilor li se transmite și o moștenire socială, nu doar genetică.

Și ce e mai prost este că acest indicator este în deterioare. Acum zece ani era puțin mai sus, la 60%.

Izolat, acest procent poate părea artificial. Pentru că e abstract și noi avem tentația de a ne uita la cazuri concrete. Dar el vrea să reflecte o stare generală. Și medie. Pentru că avem copii excepționali care ajung să lucreze la mari grupuri în poziții înalte. Potențialul lor este și depășit. Dar avem și o mare masă a unor copii lipsiți de șanse care ajung să supraviețuiască în sate izolate din agricultură și care ating... 5% din potențial! Procentul e aleatoriu, doar pentru a ilustra situația de fapt.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.