Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noile cercetări sugerează că unii dintre noi ar putea fi parţial protejaţi de virusul SARS- CoV-2 datorită faptului că ne-am mai întâlnit în trecut cu coronavirusurile specifice răcelilor.

Renumita cercetătoare americană Monica Gandhi a remarcat că un număr extraordinar de mare de persoane infectate cu Covid nu aveau simptome. De exemplu, la un centru pentru persoane fără adăpost din Boston, din 147 de rezidenţi infectaţi, 88% nu au avut simptome, deşi au împărţit acelaşi spaţiu de locuit. La o fermă de păsări, 95% din cei 481 de infectaţi au fost asimptomatici. Închisorile din Arkansas, Carolina de Nord, Ohio şi Virginia au contorizat 3.277 de persoane infectate, dintre care 96% asimptomatice.

Ce au făcut aceşti bolnavi asimptomatici în pus faţă de ceilalţi? Oare încărcătura virală a făcut diferenţa? Sau genetica? Sau poate unii oameni au deja o rezistenţă parţială la virus?

Eforturile de a înţelege diversitatea bolii încep în sfârşit să dea rezultate, crescând speranţa că noile cunoştinţe vor contribui la accelerarea dezvoltării de vaccinuri şi terapii - sau, chiar, pot crea noi căi către imunitatea de masă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.