Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Biroul Electoral Central a înregistrat vineri cele 217 semne electorale care vor însoți partidele în cursa alegerilor locale din 2020. O parte dintre acestea sunt luate de pe internet și îmbunătățite sumar.

Siglele partidelor consacrate, precum PNL, PSD, USR, PLUS sau Pro România, sunt deja cunoscute publicului larg, însă pe listă apar și altele, prezentate în premieră, care reprezintă partide mici ori alianțe politice locale.

Pe lângă umorul involuntar stârnit de apariția pe listă a unor denumiri precum “Alianța pentru Șanț” ori “Alianța pentru Baba Ana”, multe formațiuni n-au făcut eforturi prea mari când și-au ales sigla care le va reprezenta în lupta electorală din toamnă.

De exemplu, vulturul utilizat de Partidul Vrancea Noastră poate fi găsit pe site-uri cu fotografii de stoc, precum Deposit Photos. E chiar prima poză dacă la căutare se scrie, în limba engleză, “eagle illustration”.

Integral pe LibertateaComentarii

Inspirație, expirație, inspirație, covid 19, pauză, pauză, etc. (3) Sau să se trezească Victor Ponta și să-și creeze propriul lui partid fondat de el însuși, nu ăla cu Pro Hai Dinamo pe care l-a șutit de la Dan Constantin, de ce nu? Partid care se poate numi Partidul Diligenților, nu-i așa? Că dacă căcare englezul când spune diligent, asta nu înseamnă că tradus pă românește are același înșeles, adică diligent, nu-i așa? Sau Partidul Sustenabil, că tot Victor Ponta descoperise căcare acest nou cuvânt englezo-român de baltă, cândva mai acum câțiva ani buni. Sau Mircea Geonă care fondase Partidul Pepenilor din Dăbuleni, să-i schimbe denumirea în Partidul Emergent al Pepenilor din Dăbuleni, că doar Mircea Geoană e responsabil cu poluarea limbii române cu cuvântul ăla extraterestru de emergent, țări emergente, etc. E plină lumea politică de cozi de topor, partea tristă e că presa românească de duzină existentă nu are niște indivizi mai isteți care să întrebe imediat o coadă de topor politic care vine cu un cuvânt dinăsta exotic furat direct din engleză și netradus pe românește, deci presar care să-l întrebe pe respectivul coadă de târnăcop politic ce înseamnă cuvântul respectiv? Pentru că așa l-ar demasca imediat pe respectivul imbecil politic. Iar la final poate se trezește și Eugen Nicolicea, coada aia de topor împuțită din PSD să creeze Partidul Sicofanților, că și așa el nu știe ce îseamnă cuvântul respectiv tradus pă românește, cuvânt sicofant pe care l-a auzit în curul internetului pă You Tube de la un americănaș. Dar, cum sună atât de galactic și universal interesant, de ce nu? Muie PSD!

10 august 2020 0:26

Inspirație, expirație, inspirație, covid 19, pauză, pauză, etc. (2) Dar, cum electoratul ăla e mult și stupid people, vorba lui Silviu Brucan fie-i țărâna grea, nu prea contează. Sper să apară o facțiune în PSD, că tot și-a lăsat barbă Robert Cazanciuc ăla, care are nu numai nume de țigan borât, el și arată ca un țigan borât, că negru la muian e, iar partidoiul să se numească Partidul Gorobeților, unde evident stabor să se înscăuneze țigoinărul Robert Cazanciuc. La fel cum s-ar putea trezi ideea einsteainiană în Șerban Nicolae, care să înființeze Partidul Sexului Anal social-democrat, unde evident eminența sa Șerban Nicolae să fie cel mai viril practicant și ofertant de servicii anale adecvate, iar sigla partidului să fie un falus de cal în erecție. Asta da inspirație, expirație, covid 19, pauză, pauză, etc. Iar eminenta vorbitoare de limbă engleză și franceză Lia Olguța Vasilescu să înființeze și ea Partidul Deducerii României, de ce nu? Că dacă deductible din limba engleză care înseamnă impozabil sau care se reține, a fost netradus pă românește de țoapa Lia Olguța Vasilescu ca și deducere, de ce nu? Semnul electoral al Partidului Deducerii să fie virgula de pensie care căcare încă nu s-a înventat încă, pentru că madam Vasilescu e copleșită de punctul ăla de pensie, care tot e bine că nu e mai multe, adică puncte de suspensie de pensie, nu-i așa? Sau semnul electoral să fie tramvaiul, că tot băgase madam Vasilescu munca-n tramvai în plen la mUE!

10 august 2020 0:25

Inspirație, expirație, inspirație, covid 19, pauză, pauză, etc. (1) Că veni vorba despre inspirație, e nu numai la alegerea siglelor electorale, dar și la alegerea numelor găștilor politice, fapt ce arată imaturitatea politică crasă a respectivilor amărâți cu logica rațiunii. Cănd Animalul Ion Ilici Iliescu și șleahta lor de peceriști împuțiți și-au ales semnul electoral, trandafirii ăia leșinați dar roșii la culoare precum comunismul neo, nu s-au gândit că orice trandafir are țepii ăia care înțeapă al dracului. Partidul PLUS, păi, nu știu de ce nu l-au botezat minus, că doctrină politică n-are, deși Cioloș ca om politic e strălucit. USR, s-a transformat din Salvamarul Bucureștiului în Salvamarul României, o denumire mai tâmpită nici nu s-a găsit, dar...Barna ăla e un lider cât de cât mai strălucit, în rest partidoiul e plin de profani mulți dintre ei cam idioți. Pro România, partidul pulii furat de plagiatorul Victor Ponta felcer în drept tagma cum laudae de la fondatorul partidului Dan Constantin, ex-țucălarul Varanului, o denumire de galerie de fotbal, un fel de partidul pulii calului. Partidul Puterii Putorii Putoarei Umaniste de dosul dreptei social liberal la anu și la mulți ani, hăi, hăi, hăi, hăiiii, cu doctrină politică în găozul trandafirilor peceriști de la PSD. Sper totuși ca Adrian Năstase să fondeze un nou partid comunistoid, că tot flecărea nea Adrian ocnaș liberat și liber acum ceva căcare despre patriotismul economic, căcare patriotism să aducăcărească PSD-ul ca important partid în circuitul public, adică-n circuitul public al toaletelor publice, unde tot omul se duce să se pișe și să se cace, partid pe căcare nea Adrian să-l boteze Partidul Patriotismului Economic Național Român, sună ca pula calului nu-i așa?

10 august 2020 0:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.