Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grand Prix-ul aniversar pentru 70 de ani de Formula 1 a fost mult mai anost decât cel de săptămâna trecută, în ciuda faptului că, pentru prima oară în noul sezon, am avut parte de un câştigător care nu face parte din echipa Mercedes.

A doua cursă consecutivă de pe circuitul de la Silverstone a început cu Valteri Bottas în pole-position, finlandezul reuşind să îşi păstreze poziţia în primele tururi. Imediat însă, cele două monoposturi Mercedes au început să se afle sub presiunea olandezului Max Verstappen, care a plecat mai bine decât Nico Hulkenberg, reuşind să îl depăşească şi să se instaleze în poziţia a treia.

Diferenţa de strategii şi-a spus cuvântul înainte de jumătatea cursei. Verstappen, plecat pe pneuri hard în cursă, mai rezistente, a stat mai mult pe circuit şi a reuşit să îi depăşească pe Hamilton şi Bottas, ambii aflaţi pe pneuri medii, şi să înregistreze timpi mult mai buni decât aceştia. Mai mult, olandezul a reuşit o trecere magnifică pe lângă Valteri Bottas, cu pneuri reci, imediat ce a ieşit de la boxe, recuperând şefia cursei, pierdută pentru o durată de doar jumătate de tur.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.