Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rusia, China și India se întrec pentru a găsi un vaccin contra coronavirusului. Dar standardele internaționale nu sunt întotdeauna respectate. Unii cercetători au testat vaccinul pe ei.

Când Alexander Ginzburg s-a injectat cu vaccinul pe care l-a dezvoltat, nici măcar nu începuseră testarea pe maimuțe. Asta a fost acum patru luni, iar Ginzburg, un microbiolog și director al institutului de stat Gamaleya din Moscova, spune că încă se simte bine. O sută de angajați ai institutului au fost de acord, de asemenea, să fie vaccinați. Și toți sunt încă sănătoși, scrie într-un amplu material revista germană Der Spiegel.

Ginzburg lucrează la ceea ce se numește un vaccin vectorial, care implică introducerea materialului genetic din virusul SARS-CoV-2 într-un virus purtător inofensiv pentru a declanșa sistemul imunitar uman pentru a produce anticorpi.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.