Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, critică, într-o postare pe Facebook, legea care sancționează hărțuirea la locul de muncă, recent promulgată de șeful statului. Potrivit șefului CNCD, modificarea legislativă este „extrem de slabă și neavenită”, fiind „în cea mai mare parte inaplicabilă în practică”.

Asztalos Csaba amintește că „hărțuirea, sub toate aspectele ei, era deja definită și sancționată prin art. 2 alin. (5) din O.G. 137/2000”, punctând că, atunci „când nu ne concentrăm pe interpretarea și aplicarea corectă și eficientă a legii, supralegiferăm - și o facem prost!”.

„Jale! O modificare legislativa extrem de slaba si neavenita! Total neconforma cu directivele europene in domeniu! Cu definitii straine de un limbaj juridic clar, previzibil si coerent! Straina de limba romana! Cu obligatii neclare pentru persoane fizice si juridice!"afirmă Asztalos Csaba în postare.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.