Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Avocatul Poporului critică demersul Guvernului de a sesiza CCR în cazul legii care mărește pedepsele violatorilor și pedofililor. Instituția spune că „este dreptul exclusiv al legiuitorului să urmărească asigurarea unei egalități relative, care tinde spre proporționalitate”.

Conform unui comunicat de presă, Avocatul Poporului a formulat un punct de vedere privind sesizarea de neconstituționalitate invocată de Guvernul României referitoare la prevederile Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi pentru modificarea art. 223 alin. (2) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală (Pl-x nr. 101/2020).

Prin prevederile actului menționat, au fost modificate și completate și dispozițiile art. 153 și art. 154 din Codul penal, în sensul că infracțiunile de viol și act sexual cu un minor au fost incluse în categoria infracțiunilor imprescriptibile, alături de infracţiunile de genocid, cele contra umanităţii şi de război, cele de omor și omor calificat, precum și infracțiunile intenţionate urmate de moartea victimei.

Integral pe CotidianulComentarii

Cititor Se pare ca "avocatul poporului" nu prea isi cunoaste atributiile si competentele , sau mai bine zis de dragul de a ataca puterea actuala , o ia razna rau de tot.Ma rog, cantareata cheala poate sa-si exprrime parerea ,desi nu i-a cerut-o nimeni,sau " ajuta" si ea cum poate CCR in luarea unor decizii ?

6 august 2020 17:13

Oltean Eu propuin ca, in numele "drepturilor omului", sa se instituie medalii onorifice penrtu violatori si pedofili.Nu ar fi rau sa se propune inchisoare pentru victime, ca sa nu mai depuna reclamatii.

6 august 2020 16:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.