Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Campionatele din Europa s-au încheiat, iar acum toată atenția se îndreaptă către cupele europene, care rămân în același format ca și până acum, dar meciurile din tururile preliminare se vor disputa într-o singură manșă, gazda urmând să se stabilească prin tragere la sorți. Singura fază care va face excepție va fi play-off-ul din Champions League, care se va disputa tur-retur.

UEFA a stabilit și a comunicat întreg protocolul medical de care cluburile participante în cupele europene vor trebui să țină cont. Există reguli clare pentru orice situație nedorită care ar putea apărea la un moment dat din cauza pandemiei de coronavirus.

UEFA a avut mai multe ședințe în care a analizat situația și a ajuns la concluzia că nu poate interveni și nici solicita fiecărui stat în parte, care impune restricții de acces pentru anumite țări, să facă excepții pentru cluburile de fotbal. Ca urmare, UEFA nu își va asuma desfășurarea partidelor din aceste țări, iar această sarcină va cădea pe umerii echipelor gazdă. Aceste vor trebui să găsească soluții pentru disputarea meciului respectiv într-o locație neutră, în caz contrar vor pierde meciul la masa verde cu 3-0.

Integral pe EurosportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.