Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cele câteva zile de vid legislativ, în care polițiștii au fost trimiși de MAI să-i verifice și să întocmească procese verbale bolnavilor Covid aflați la domiciliu, își arată acum efectele. Numărul polițiștilor infectați cu noul coronavirus s-a dublat într-o singură lună. Sindicatele din sistem spun că polițiștii au fost sacrificați pur și simplu, fără să fie protejați corespunzător.

Externarea asimptomaticilor și autoizolarea acestora la domiciliu, produse în 26 iunie după decizia CCR, a creat un vid legislativ în supravegherea infectaților Covid, pe care conducerea MAI l-a acoperit pompieristic și fără bază legală. Astfel, mii de polițiști au fost trimiși în acele zile să-i verifice la domiciliu pe bolnavii confirmați Covid și să mai întocmească și procese verbale cu aceștia.

Dacă asistentele și medicii se echipează în combinezoane și au măști de înaltă protecție la contactul sau apropierea de bolnavii Covid, bieții polițiști au fost protejați doar de o mască simplă și o pereche de mănuși. Consecințele nu au întârziat să apară, astfel că, numărul polițiștilor infectați cu Covid a explodat pur și simplu.

”Ar fi trebuit să-i trimită atunci pe cei de la direcțiile de sănătate publică să-i verifice pe bolnavii Covid, nu pe polițiști, mai ales că nu aveau echipamente de protecție corespunzătoare. Noi am avut atunci o reacție foarte dură la adresa conducerii MAI, mai ales că i-au obligat pe polițiști să completeze un proces verbal în două exemplare pe care bolnavul Covid trebuia să le semneze și prin care îi aducea la cunoștință că trebuie să stea izolat la domiciliu.

Practic, polițiștii au intrat în contact direct cu persoanele infectate cu Covid și atunci se explică de ce s-a dublat, ulterior, numărul de cazuri de îmbolnăviri în rândul polițiștilor”, ne-a declarat Marius Iconaru, secretar general al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.