Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statul, prin intermediul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) va putea adjudeca, în contul creanțelor cu care se înscrie în calitate de creditor în procesele de lichidare, de insolvență sau de executare silită, clădiri, terenuri sau alte bunuri ale companiilor private sau persoanelor juridice. Acest lucru face obiectul unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvernul Orban în data de 31 iulie, publicată deja în Monitorul Oficial. Și nu este vorba doar despre o adjudecare ce privește litigiile viitoare, ci chiar cauzele aflate, în prezent, în derulare.

Concret, este vorba de OUG nr. 124, din 31 iulie 2020, care completează OUG 23/1998, privind finanțarea și din alte surse decât bugetul de stat a unor activități specifice de administrare a rezervelor de stat. Conform actului normativ adoptat, sub semnătura premierului Ludovic Orban, a secretarului general al Guvernului Antonel Tănase, a ministrului Economiei Virgil Popescu, a președintelui ANRSPS Gheorghe Alecsei și a ministrului Finanțelor Florin Cîțu, în situația în care Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale deține calitatea de creditor în cadrul procedurilor de lichidare, de insolvență, de executare silită ori de repartizare a patrimoniului unor întreprinderi publice, societăți sau altor persoane juridice, aceasta poate depune creanțele sale în contul prețului aferent adjudecării unor bunuri strict necesare păstrării stocurilor rezervei de stat de natura terenurilor, clădirilor, rezervoarelor, silozurilor, magaziilor și altor asemenea, stabilit la valoarea de lichidare sau la valoarea de circulație a acestora.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.