Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reconstituirea vechimii în muncă pentru românii ale căror cărți de muncă s-au pierdut ori au fost distruse s-ar putea face în baza informațiilor existente în bazele de date ale caselor de pensii.

Un proiect de Ordonanță de urgență, inițiat de Guvern, propune ca informațiile despre stagiile de cotizare, pentru stabilirea vechimii, să fie colectate din cărțile de muncă scanate, aflate în arhivele electronice ale caselor de pensii. Proiectul de act normativ a fost transmis spre avizare Consiliului Economi și social.

Conform justificării care însoțește proiectul de OUG, mai multe cărți de muncă au fost distruse, degradate ori pierdute din cauza reorganizării unor angajatori, astfel că lucrătorilor le vine greu să facă rost de actele necesare. Drept urmare, pentru a nu-și pierde drepturile câștigate, aceștia vor apela la arhivele electronice, ale caselor de pensii, instituite începând din 2005.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.