Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe fondul deprecierii dolarului, dar mai ales a scăderii randamentelor obligaţiunilor, prețul aurului a ajuns la un nou nivel record. Este al cincilea maxim istoric atins în ultimele 10 zile, conform raportării Băncii Naționale a României. Îngrijorați că extinderea pandemiei de coronavirus va încetini ritmul redresării economiei mondiale, investitorii și-au concentrat atenția pe achiziția de aur, cel mai căutat metal prețios din lume.

Este adevărat că în ultimele luni au crescut considerabil activele riscante (de exemplu, acţiunile), mai ales fiindcă băncile centrale și guvernele au luat măsuri de stimulare a economiilor naționale, dar și preţul aurului s-a apreciat. Nu în ultimul rând, creșterea prețului pentru cel metalul galben este favorizată și de existența unor puternice tensiuni geopolitice la nivel mondial; în astfel de vremuri tulburi și pline de incertitudini, aurul este văzut ca o investiţie de refugiu.

Pe piața spot, uncia de aur a urcat, miercuri, 5 august, la nivelul record de 2.030,72 dolari, ceea ce pentru 2020 reprezintă o creștere cu aproximativ 33%. La BNR, gramul de aur a atins al cincilea maxim istoric din ultimele 10 zile – 267,2285 lei!

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.