Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dosarul prin care Costin Munteanu, bărbatul condamnat, în iarnă, pentru că i-a trimis o scrisoare de amenințare președintelui Klaus Iohannis, a ajuns la apel. Între timp, judecătorii care l-au găsit vinovat, pe fond, și-au motivat decizia.

Magistrații au fost de părere că individul urmărea să-i creeze o stare de temere președintelui, nemulțumit de faptul că șeful statului i-a respins cererea de grațiere. La momentul amenințării, bărbatul executa o altă pedeapsă, primită pentru omor. Pentru amenințarea președintelui, individul a fost condamnat la un an de închisoare de către Judecătoria Aiud. În plus, el are de executat peste 12 ani, rămași din pedeapsa primită pentru omor. Nemulțumit, bărbatul a contestat verdictul din februarie, iar apelul va începe săptămâna aceasta, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Nemulțumit că un alt coleg i-a luat locul la curățenie în penitenciar și că cererea de grațiere i-a fost respinsă de președintele României, criminalul i-a trimis lui Iohannis o scrisoare de amenințare, însă în numele colegului său de detenție.

„Inculpatul a dobândit un sentiment de frustrare și nemulțumire atât în raport cu Președintele României, care i-a respins cererea de grațiere, cât și de martorul F. A. cu care a fost înlocuit pe sectorul de curățenie în birouri, sector agreat de inculpat, astfel că a luat rezoluția infracțională de a amenința cu moartea Președintele României, prin trimiterea personală la sediul Administrației Prezidențiale, a unei scrisori adresate direct Președintelui României, sub numele martorului.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.