Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România are 276 de oameni consideraţi a fi foarte bogaţi (ultra-high net-worth individuals – UHNWIs), adică persoane cu o avere de peste 30 de milioane de dolari. Spre comparaţie, în Polonia sunt aproape 650, iar în Ungaria 186, arată un raport al companiei de consultanţă Knight Frank citat de ZF.

Studiul Global Wealth Sizing Model analizează câţi oameni foarte bogaţi există în fiecare dintre ţările lumii şi, aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi se găsesc în SUA (240.000), China (61.500) şi Germania (23.000), cele mai puternice economii ale lumii. Acest indicator însă trebuie analizat în raport şi cu populaţia fiecărei ţări în parte pentru a avea o imagine de ansamblu. Spre exemplu, Polonia are 38 de milioane de locuitori, de două ori mai mulţi decât România, pe când numărul celor foarte bogaţi este de 2,3 ori mai mare în cea mai puternică economie din regiune versus cea locală.

Este interesat însă de remarcat faptul că în următorii cinci ani numărul persoanelor cu avere de peste 30 mil. dolari este aşteptat să crească cel mai repede, între cele zece ţări extrase de ZF din raportul Knight Frank, în China (57,6%) şi România (42,0%), semn că economia se va dezvolta mai rapid şi astfel şi nivelul de trai în ansamblul său va creşte. Odată cu această evoluţie, şi numărul milionarilor în dolari va avansa rapid.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.