Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În acordul de recunoașterea vinovăției, semnat cu DNA, Radu Budeanu explică în ce împrejurări a ajuns să-i transmită fostului ministru Elena Udrea geanta cu 3,8 milioane de dolari. Ziare.com prezintă conținutul declarației date de Budeanu în fața procurorilor:

„Am luat la cunoștință de schimbarea încadrării juridice. Recunosc și regret săvârșirea faptei. Sunt de acord cu nouă încadrare juridică stabilită prin ordonanță din 16 iulie 2020. Ca intermediar al lui Nicolae-Bogdan Buzăianu, la solicitarea acestuia, i-am propus Elenei- Gabriela Udrea, prin intermediul Anei-Maria Topoliceanu, suma de 5.000.000 de dolari SUA pentru a nu mai fi atacat și hărțuit public de ea și de cei din apropierea sa.

Totodată, rugămintea era să nu existe probleme în ce privește contractul derulat de Hidroelectrica de către firma lui Nicolae- Bogdan Buzăianu, mai ales că acesta era în discuții finale de vânzare a acestei firme unui fond din Qatar. În concret am remis la sediul PDL suma de 3,8 milioane de dolari, Anei-Maria Topoliceanu. Nu am avut niciun beneficiu personal de pe urmă acestei acțiuni. Nu aveam de ales în legătură cu situația descrisă mai sus, deoarece depindeam din toate punctele de vedere, la acea vreme, de Nicolae – Bogdan Buzăianu. Doresc încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Alte aspecte nu am de declarat”.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.