Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Exploziile puternice de marți din Liban, care s-au soldat până acum cu peste 100 de morți și 4.000 de răniți, lovesc într-o țară deja adusă pe marginea prăpastiei de pandemia de Covid-19 și de o criză economică severă.

Libanul trece prin cea mai gravă criză economică de după războiul civil din 1975-1990, ceea ce a determinat băncile să impună restricţii la retragerile de lire libaneze şi dolari. Măsurile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului au adâncit criza, aruncând societatea libaneză într-o spirală a haosului.

Ţara cunoaşte din 2019 o prăbuşire economică însoţită de o penurie de dolari, o depreciere puternică a lirei libaneze şi o explozie a inflaţiei care a aruncat o parte a populaţiei în sărăcie. Aceste dificultăţi au fost unul din vectorii mişcării populare inedite din octombrie anul trecut împotriva unei clase politice considerate coruptă şi incompetentă.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.