Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență privind ajutoarele de stat acordate companiilor aeriene Tarom și Blue Air.

Conform documentului, pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei de Covid-19 care a ținut avioanele la sol luni de zile, cele două companii aeriene solicită în total 613,5 milioane lei. Tarom are nevoie de un ajutor financiar de 312,74 milioane lei (64,8 milioane euro) iar Blue Air vrea 300,77 milioane lei (aproximativ 62,2 milioane euro).

”Se propune autorizarea Ministerului Finanţelor Publice să emită, la solicitarea Tarom, o garanţie de stat pentru contractarea de către beneficiar a unui împrumut în limita sumei de 312.744.200 lei, pe o perioadă de şase ani, cu titlu de ajutor de stat, precum şi, la solicitarea Blue Air, o garanţie de stat pentru contractarea de către beneficiar a unui împrumut în limita sumei de 300.775.000 lei pe o perioadă de şase ani, cu titlu de ajutor de stat. Garanţiile vor acoperi în procent de 100% valoarea celor două împrumuturi, a dobânzilor şi comisioanelor aferente.”, arată proiectul citat de News.ro.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.