Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

“Minerii” nu sunt pregătiți să-l ierte pe Mircea Lucescu pentru că a ales să antreneze rivala Dinamo Kiev.

Şahtior Doneţk a renunţat, cel puțin pentru moment, la dezvelirea unei statui a lui Mircea Lucescu, după ce antrenorul român a semnat cu rivala Dinamo Kiev. Monumentul din afara stadionului a fost finalizat de mult timp, însă oficialii au decis ca inaugurarea să aibă loc în ziua în care tehnicianul a împlinit 75 de ani, la data de 29 iulie.

Totuși, decizia lui Il Luce de a prelua Dinamo Kiev i-a surprins pe cei de la Șahtior Donețk. “Minerii” au hotărât ca dezvelirea statuii care îl înfăţişează pe Lucescu stând pe o bancă – amplasată lângă Donbas Arena din Doneţk – să fie amânată.

Reprezentanții clubului Şahtior au anunțat că opera de artă a fost acoperită cu o prelată și e depozitată la baza de antrenament. Statuia urma să fie amplasată la arenă în momentul în care echipa va reveni la Donețk. Oricum, oficialii lui Șahtior i-au trimis lui Lucescu o replică în miniatură a statuii. Fosta echipă a antrenorului român a părăsit orașul în 2014 din cauza conflictului ruso – ucrainean și de atunci a activat la Lvov sau Harkov. Apoi, din cauza pandemiei de coronavirus, finalul sezonului l-a disputat la Kiev, acolo unde s-a mutat și sediul administrativ.

Integral pe EurosportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.