Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înghesuială mare, într-o biserică din Sibiu. Nu a fost sărbătoare, dar zeci de credincioşi s-au recules lângă sabia lui Ştefan cel Mare. Temuta armă a domnitorului a fost împrumutată de la Istanbul şi adusă într-o raclă. Deşi preotul din Sibiu insistă că sabia nu are statut de icoană, enoriaşii nu s-au putut abţine să nu sărute cutia în care aceasta este păstrată.

Cuprinşi de emoţie, enoriaşii au uitat şi de regulile de distanţare. Unul după altul s-au închinat la icoane şi au pupat sabia lui Ştefan cel Mare. Oamenii nu s-au temut de nimic, pentru că au purtat totuşi mască de protecţie.
Preot: Deşi nu e icoană, sabia domnitorului român ar trebui să-i ajute pe credincioşi în această perioadă zbucimată

"Simt, pur şi simplu, simt cum viaţa mea se aşează şi se aranjează lucrurile", spune o femeie venită la biserică să vadă sabia care i-a aparţinut domnitorului.

Sabia lui Ştefan cel Mare, venerată de enoriaşi

Preotul susţine însă că, deşi nu este o icoană, sabia domnitorului român, care le-a dat multe bătăi de cap otomanilor, ar trebui să-i ajute pe credincioşi în această perioadă zbucimată.

Sabia şi icoana făcătoare de minuni, 10 zile la Sibiu

"Sabia nu este o icoană, este un simbol muzeal, dar care poate sta într-o biserică şi ca un exemplu pentru toţi cei care vor veni aici şi o vor privi şi vor lua aminte la ce a fost frumos în istoria noastră", spune preotul Cătălin Dumitrean.

În biserica din Sibiu a fost adusă şi icoana Maicii Domnului Pantanassa, recunoscută pentru puterile ei tămăduitoare. Sabia lui Ştefan cel Mare şi icoana făcătoare de minuni vor rămâne la Sibiu timp de 10 zile.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.