Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Medicamentele contra durerii, cum ar fi paracetamolul, ibuprofenul și aspirina pot face mai mult rău decât bine pentru durerile cronice, au anunțat oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie.

În proiectul noului plan făcut de Institutului Național de Excelență în Sănătate și Îngrijire (NISA) li se solicită medicilor să nu prescrie medicamentele persoanelor care suferă de durere cronică. NISA a anunțat că există „puține dovezi sau chiar niciuna” că medicamentele utilizate frecvent au făcut vreo diferență în ceea ce privește sănătatea pacientului, calitatea vieții, durerea sau suferința psihologică, relatează The Sun.

În noul ghid, publicat luni, se precizează că există dovezi care demonstrează că medicamentele pot provoca vătămări persoanelor care le iau, una dintrel ele fiind dependența.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.