Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Opoziția își unește din nou forțele pentru dărâmare Guvernului Orban, prin moțiune de cenzură. De data aceasta însă nu se mai mulțumește cu atât și merge mai departe, luând în calcul chiar suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a precizat, la finalul lunii iulie, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban urmează să fie depusă, în Parlament, până cel târziu în data de 14 august, invocând motivul că executivul nu a reușit să gestioneze într-un mod benefic pandemia de coronavirus din România, anunță ANTENA3. Avertismentul pare să fi fost luat în serios de liberali, deoarece, la sfârșitul săptămânii trecute, Ludovic Orban s-a arătat deranjat de un astfel de demers, susținând că „nu există niciun motiv” pentru ca Executivul PNL să fie demis.

Întrebat dacă se teme de depunerea acestei moțiuni de cenzură, premierul Ludovic Orban a precizat, citat de CAPITAL, că Guvernul său și-a făcut treaba în timpul pandemiei, iar gestul făcut de PSD este unul ”politicianist”. Totodată, premierul a mai subliniat faptul că PSD-ul este ”ultimul partid care are legitimitate să depună o moţiune de cenzură în momentul de faţă”. Premierul a mai precizat că vor exista o serie de negocieri în care va fi scoasă la iveală întreaga luptă împotriva crizei epidemiologice din țară, pentru a se ajunge la o decizie.

Pentru a putea fi depusă moțiunea, Parlamentul trebuie convocat în sesiune extraordinară, iar succesul presupune adunarea a 233 de voturi. În acest moment, în Parlament, PSD, prin grupurile proprii, dar și prin parlamentarii PPUSL și cei ai ALDE, numără 214 senatori și deputați, precizează JURNALUL NAȚIONAL. Victor Ponta, care controlează 23 de parlamentari, a arătat, pe contul său de socializare, că „s-a săturat” așteptând ca social-democrații să depună moțiunea. UDMR, care s-a arătat dezinteresat de un asemenea demers, s-ar putea alătura moțiunii, după ce, zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a avut un atac virulent la adresa PSD și UDMR.

Partidul Social Democrat, care este autorul prezumtivei moțiuni de cenzură, are, la Senat, 71 de parlamentari, iar grupul PSD din Camera Deputaților, care înglobează și Gruparea Umanistă, și mai mulți deputați ALDE, numără 139 de aleși. Ceea ce înseamnă că, în acest moment, social-democrații se pot baza pe 214 parlamentari.  Ciolacu, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, a precizat că, deși s-a opus inițierii unei moțiuni de cenzură în perioada stării de alertă, consideră că nici măcar o criză politică nu ar genera un haos mai mare decât cel generat de un Guvern Orban în funcție.

Mai mult, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lasă de înțeles, într-o postare pe contul său de socializare, că ar trebui luată în calcul suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis. Tăriceanu face o astfel de sugestie, în contextul iminentei depuneri a moțiunii de cenzură, la mijlocul acestei luni, afirmând că plecarea Guvernului Orban nu este suficientă, din moment ce „totul este coordonat de la Cotroceni”, arată COTIDIANUL.

Fostul șef al Senatului mai scrie că se așteaptă ca Iohannis să decoreze „politrucii”, pentru modul în care au luptat împotriva pandemiei de COVID-19, în detrimentul medicilor aflați în linia întâi, anunță GÂNDUL. Într-o postare virulentă, Călin Popescu Tăriceanu afirmă: „Oameni buni, obrăznicia nu mai are limite! Fiecare zi cu acești caraghioși la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor!

Încep să cred că doar plecarea lui Orban nu va fi suficientă! Pentru că este clar ca bună ziua că peștele de la cap se împute!”. Liderul ALDE precizează că ar putea pune pariu că la Palatul Cotroceni „se lucrează din greu la decretele de decorare ale marilor luptători pe frontul COVID-19. Probabil că la Monetărie se topesc lingourile de aur ca să se poată face decorațiile pentru Orban și echipa!”.

„Oameni buni, obrăznicia nu mai are limite! Fiecare zi cu acești caraghioși la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor! Încep să cred că doar plecarea lui Orban nu va fi suficientă! Pentru că este clar ca bună ziua că peștele de la cap se împute!”, scrie, citat de ANTENA3, Călin Popescu Tăriceanu pe o rețea socială.


Comentarii

Muie postacilor Psd De ce sa nu mergi tu in p...a ma-ti de Psd-ist lepros @Nicoleta Rabega postac imputit de Psd-ist cu nume de curva,,,

5 august 2020 11:23

Etelka Magyar Klaus este marioneta lui Eduard Hellvig, directorul sri-ului si nu va fi de acord sa-l schimbe cu nimeni altcineva!

5 august 2020 10:41

Gramatica, bat-o vina! Domnule Tăriceanu, nu v-aș reproșa acest lucru, știu că aveți formație de inginer, și vă mai împărtășesc și ideile, drept pentru care vă și tot votez, dar, vă rog, fiți atent și la gramatică! Nu este corectă formularea „... decretele de decorare ALE marilor luptători pe frontul Covid-19”, ci „decretele de decorare A marilor...” Vă fac această observație deoarece acest tip de dezacord gramatical este foarte răspândit în textele publicistice și nu numai, exstând pericolul să se generalizeze, pe măsură ce în școli se învață tot mai puțină gramatică, carte, în general. În rest, multe „succesuri”, vorba Academiei băsiste, în demantelarea Dulapului, cu toate ale lui.

5 august 2020 9:44

ovi Daca pnl nu mareste pensiile cu 40% zboara de la guvernare iar la alegeri noi pensionarii vom da cu ei de pamant. Aceeasi soarta trebuie sa o aiba si Iohanis pentru ca a promulgat o lege pe care guvernul sau nu o aplica. Atentie Obane si Iohanise , valea!

5 august 2020 7:28

v Ma ziaristule si Ciolacule, din relatarile din ziar se vede ca nu aveti voturile necesare. Degeaba se vrea voturile altor partide ca astea sint supozitii. Acestea sint actiuni sa ne aflam in treaba, Indiferent daca guvernul a luat masuri bune sau nu.

4 august 2020 23:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.