Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce Curtea Constituțională a atras atenția Guvernului Orban că prin amânarea termenului pentru dubarea alocațiilor de stat pentru copii a încălcat Legea Fundamentală, Consiliul Legislativ constată că Executivul a recidivat și, printr-o altă Ordonanță de Urgență, vrea să încalce din nou Constituția și deciziile CCR.

În cadrul unui aviz negativ, Consiliul Legislativ a respins proiectul de OUG prin care dublarea alocațiilor ar urma să se facă eșalonat, până în vara anului 2022, arătând, într-un document exploziv, că, prin aceasta, se încearcă, pentru a doua oară, afectarea veniturilor a 3,6 milioane de copii, contracararea voinței Parlamentului și călcarea în picioare a reglementărilor constituționale. Iar Ludovic Orban are probleme cu această OUG inclusiv în interiorul Guvernului, deoarece avizul Ministerului Justiției, chiar dacă favorabil, conține observații din care rezultă că, în această formă, actul normativ propus conține vicii de neconstituționalitate.

Executivul, prin vocea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, ignoră aceste chestiuni și precizează că Ordonanța va intra în vigoare fix așa cum a fost redactată. În caz contrar, dacă va fi atacată la CCR, Guvernul nu va majora alocațiile.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.