Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel mai recent sondaj IMAS, realizat în contextul creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu virusul chinezesc, oferă date surprinzătoare. Românii sunt de părere că vina pentru agravarea situației pe care o traversează țara noastră o au cetățenii care refuză să poarte măști și nu respectă măsurile de distanțare socială, dar și autoritățile care sunt incapabile să sancționeze abaterile și au eliminat mult prea devreme o parte dintre restricțiile inițiale.

Astfel, la întrebarea legată de responsabilitate, 56,3% dintre respondenți sunt de părere că cea mai mare parte din vină o poartă cetățenii care nu respectă măsurile de prevenție, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Alți 25% dintre respondenți cred că autoritățile sunt responsabile pentru situația delicată în care ne aflăm. 59% dintre cei chestionați susțin că autoritățile nu fac controale eficiente astfel încât să se asigure că măsurile sunt respectate. Iar 58,2% cred că autoritățile sunt vinovate și pentru că au eliminat restricțiile prea rapid.

Pe de altă parte, un medic ATI, face un anunț uimitor, constată ANTENA3: „NU vom mai muri de COVID! Vom ajunge într-o situație și mai gravă”. Neîncrederea populației în existența COVID-19 este explicația faptului că asistăm la o accelerare a pandemiei, atrage atenția doctorul Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca. „Neîncrederea populației este explicația faptului că asistăm la această accelerare a pandemiei și iată că avem un procent foarte mare, suntem deja la cinci luni de la debutul pandemiei în Europa și oamenii, în proporție de jumătate nu cred în existența ei.

De aceea am ajuns în această situație și probabil că dacă proporția aceasta de neîncredere nu se va reduce, vom ajunge într-o situație și mai gravă. Apropo de oprirea pandemiei, situație e foarte clară! Pandemia de orice boală nu poate fi oprită decât prin imunizare, imunizare care se poate obține fie prin vaccinare, ceea ce nu se poate acum, fie prin trecerea prin boală, o imunitate de turmă, lucru care iar nu se poate aplica. Dacă vom avea o rată de îmbolnăvire într-un timp scurt, sistemul de sănătate va fi pus în genunchi și oamenii vor muri pentru că nu mai au acces la servicii de sănătate publică.

În toate țările unde această creștere a fost exponențială oamenii am murit pentru că nu au mai avut loc în spitale. Mortalitatea a fost dublată sau triplată din această cauză, nu neapărat din cauza agresivității COVID-19", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1TV.

În România, teoriile conspirației în ceea ce privește Covid-19 au devenit un lucru normal, se arată într-un articol din POLITICO.EU. Conform unui sondaj citat de publicație, 41% dintre români consideră că noul coronavirus este o armă biologică realizată de Statele Unite. În timp ce în Europa, țările se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri în urma relaxării restricțiilor și a vacanțelor, în România creșterea numărului de cazuri e alimentată de dezinformare, teorii ale conspirației și o posibilă propaganda rusească.

Mai multe televiziuni naționale au difuzat mesaje anti-vaccin și corona-sceptice ale unor politicieni, declanșând astfel îndoiala cetățenilor în măsurile preventive și contribuind astfel la creșterea numărului de infecții, conform unui oficial guvernamental și a doi experți citați de UNIVERSUL.

Șeful DSU a declarat pentru Politico faptul că „cel puțin parțial”, creșterea numărului de cazuri poate fi pusă pe seama dezinformării. „Avem mai multe tipuri de campanii de dezinformare”, declarat Raed Arafat. Aceste campanii variază de la articole online la postări pe social media, sau chiar la „atacuri la persoană, la adresa multor oficiali care au avertizat public populația despre ce să facă în timpul pandemiei”, a spus Arafat.

Dezinformarea a ajuns și în rândul politicienilor, a spus analistul Corina Rebegea. „Cel mai mare partid din România, PSD, are de asemenea cel mai mare număr de negaționiști ai Covid-19”, a declarat Corina Rebegea, analist. CURENTUL amintește că Lia Olguța Vasilescu, un membru proeminent al PSD în Parlament, și-a manifestat pe Facebook îndoiala în ceea ce privește numărul real de cazuri de Covid-19, iar PSD și-a folosit mai multe conturi de social media pentru a pune la îndoială gravitatea pandemiei.

Raed Arafat a susținut că apariția unui vaccin anticoronavirus nu va rezolva imediat situația și îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze împotriva gripei de sezon, pentru a reduce riscul de infectare, amintește CAPITAL. „Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea.

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici“, a declarat Raed Arafat, citat și de NAȚIONAL.


Comentarii

Cititor Mai Pute, puti rau de tot !

3 august 2020 12:22

Pute Stergeti mai repede articolul asta cu sondajul pai ce o sa creada Joianis ,ca e masluit si de cine ...........aici sa va vad.

3 august 2020 12:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.