Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Judecătoria Sectorului 1 a dictat, astăzi, primele condamnări în dosarul protestului din 10 august, iar 12 protestatari au fost condamnați la închisoare pentru huliganism. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În total, 12 bărbați au fost condamnați la închisoare pentru huliganism, după protestul violent din 10 august 2018. Pedepsele primite de protestatari sunt cuprinse între un an și șase luni și trei ani de închisoare.

11 dintre bărbați au primite sentințe cu suspendare, iar unul dintre aceștia a primit trei ani de închisoare cu executare pentru că a mai fost condamnat și avea de executat un rest de pedeapsă.

Faptele pentru care protestatarii au fost judecați și condamnați sunt ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Doi dintrei protestatarii condamnați astăzi trebuie să plătească suma de 5.000 de lei firmei de salubrizare pentru coșurile de gunoi distruse și incendiate în timpul protestului din Piața Victoriei.
Condamnări cu suspendare în dosarul protestului din 10 august din Piața Victoriei

Alți trei trebuie să achite daune morale cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei unor jandarmi.

Într-un alt dosar legat de protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei alți șapte bărbați au fost condamnați la închisoare cu suspendare după ce au lovit o femeie jandarm.

Pe de altă parte, procurorii au anunțat în urmă cu câteva zile clasarea dosarului 10 august în ceea ce privește modalitatea de coordonare și intervenție a forțelor de ordine în noaptea protestului din Piața Victoriei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.