Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ar trebui ca virusul să fie declarat, cumva, sfânt. Mie mi se pare că trebuie să îi facem loc în calendar cât mai degrabă. I se închină atâți oameni. E cel mai tare. I-a cucerit pe toți cu puterea lui. Pe Orban și întreg soborul lui de arhangheli, pe Vela Mărturisitorul de geci și elicoptere, pe Arafat Arhimandritul Izoletelor, pe Tătaru Atoatemăscuitorul și chiar și pe Iohannis, Sfântul Sfințit Mare Mucenic și Duhovnic liberal.

I-a cucerit nu în sensul că i-a bătut, ci i-a câștigat de partea lui. Cucernici, s-au năpustit și i-au ridicat loc de închinăciune. Deocamdată în spitale și sub poalele combinezoanelor de protecție. Mâine, cine știe, poate îi ridică și o troiță la care să se adune credincioșii de rit MM. Mascați și cu mănuși vreau să spun.

Apele credinței încă sunt despărțite. Medicii spun că există. Nu toți, ci doar cei care sunt mai reprezentativi. Alții, mai nebăgați în seamă, doar îl pocnesc la mir cu Parasinus sau vitamine. Nu pentru că s-ar teme de prezența lui, ci doar să fie slujba completă. E ca la moliftă. Nu alungă dracii, nu tămăduiește de umflătură, dar face bine la buzunarul preotului. Cică ar lua vieți, spun habotnicii.

Așa o fi, dar mă gândesc că nici la sfeștanie nu a văzut cineva să fugă dracii de pe unde erau ascunși. Ceva, ceva trebuie să fie, totuși. Prea au căzut pradă ispitei de covideală vedetele știute și neștiute. Le-a luat Sfântul de partea lui, le-a amețit puțin prin ziare și televiziuni, apoi le-a scos din amorțeală și le-a spus: „Ridică-te, ia-ți credința în spate și predic-o!”

Integral pe NaţionalComentarii

Celebrul nutriționist Xulescu Valentin Boeru ăsta, în loc să-și mâzgălescă articolul ăsta pe hârtia igienică ce-și zice Național, mai bine halea câteva polonice pline cu căcat semi-lichid. Articolul ăsta e un fel de mixtură de vomă și diaree. Muie autorului! Muie sfântă!

31 iulie 2020 22:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.