Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul, din păcate, gândește ca un analfabet funcțional, a spus Mircea Miclea, psiholog, profesor universitar și fost ministru al Educației într-o analiză pentru RFI.ro realizată pe 7 iulie, la aprobarea legii prin care Ministerul Educației trebuie să asigure „la cerere” un laptop sau o tabletă oricărui copil sau profesor pentru acces la educația online.

Miclea a punctat faptul că Guvernul a respins această inițiativă legislativă, care apoi a devenit legea 109/2020, pe motiv că nu are indicată sursă de finanțare. Profesorul universitar a spus că legea este bună, dar că este esențial bugetul prevăzut pentru aceasta, altfel este doar „o literă moartă”.

Redăm analiza lui Mircea Miclea în contextul în care până la acest moment Ministerul Educației nu a făcut norme de aplicare pentru această lege, iar recent în Parlament, la Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților (condusă de Sorin Cîmpeanu, lider PNL), a început modificarea acestei legi astfel încât să nu beneficieze de dreptul de a „cere” un instrument digital decât anumite categorii de elevi, după cum a semnalat Consiliul Național al Elevilor.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.