Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Protestatarii sunt comparați cu „buruieni” ce trebuie aduse la „stadiul de brazdă” în dosarul 10 august privind violențele de la mitingul diasporei. Aceste formulări apar în ordonanța de clasare a DIICOT privind acuzațiile legate de protestele din Piața Victoriei. Procurorul trimite instanțelor de judecată mai mult un eseu literar decât un act juridic, spun reprezentanții celor bătuți și gazați la mitingul Diasporei.

25 de grupuri civice au avut o întâlnire cu Procurorul general al României, Gabriela Scutea, și au cerut redeschiderea anchetei privind incidentele de la protestul din 10 august și preluarea dosarului de către Parchetul General.

Solicitarea lor este susținută și de o petiție semnată de 40.000 de oameni, care a ajuns deja la Procurorul general.

Printre nemulțumirile semnatarilor acestei petiții este și faptul că procurorii au scris ordonanța de clasare a dosarului într-un mod „literar”.

Potrivit reprezentanților grupurilor civice, procurorul general a recunoscut că modul în care a fost redactată ordonanța de clasare este cel puțin discutabil.

Integral pe Digi24Comentarii

Comandourile și figuranții Sigur, figuranții indignați, cam 95% dintre așa-zișii „diasporenii”, n-au dat cu cataroaie sau molotoave, n-au incendiat sau distrus mobilierul stradal și nici n-au încercat să intre în sediul guvernului. Singura lor vină ecce că s-au constituit în scuturi umane în apărarea celor ce au provocat haosul și incidentele dramatice din 10 august. Deci a PROVOCATORILOR de profesie. Unii dintre ei posibil să fi avut și grade pe umăr. E plină istoria de aceștia. De la incendierea Reichstagului, până la Revoluția de Catifea de la Praga. Ba și până la lichidarea lui JFK! Intteresant este însă că s-au mai găsit niște procurori care au refuzat să se uite la evenimentele din 10 August cu ochelari de cal!!! Eu unul nu mai aveam speranțe.

25 iulie 2020 16:41

Muie Florea procuratorea Psd-ista Acum sectia speciala nu se autosesizeaza in legatura cu procurorul Stoica care a musamalizat dosarul 10 august,,,,a de el nu se atinge procurori Psd de la SIIJ,,ca e de a lor, dar pe portocala imediat l-au arestat ca investiga doi hoti Ponta si Ghita care chiar erau escroci ..

25 iulie 2020 14:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.