Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite au acuzat Moscova că a testat o armă pentru distrugerea sateliților în spațiu, avertizând că amenințarea la adresa sistemelor americane este „reală, serioasă și în creștere”. Comandamentul spațial american „are dovada” că Moscova „a efectuat din spațiu un test non-distructiv al unei arme anti-sateliți”, la 15 iulie, se arată într-un comunicat.

„Testul de săptămâna trecută este un alt exemplu potrivit căruia amenințările la adresa sistemelor spațiale ale Statelor Unite și la adresa celor ale aliaților lor sunt reale, serioase și în continuă creștere”, denunță Comandamentul spațial american.

„În mod evident, acest lucru este inacceptabil”, a replicat negociatorul american pentru dezarmare nucleară, Marshall Billingslea, adăugând că aceasta este o „problemă majoră” care va fi discutată săptămâna viitoare, la Viena, unde se vor purta negocieri despre un succesor al tratatului privind limitarea numărului de focoase nucleare, New Start.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.