Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bugetul alocat de Statele Unite pentru Apărare, în anul 2021, include alocarea unei sume de 130,5 milioane de dolari pentru baza aeriană de la Câmpia Turzii. Separat, baza de la Deveselu va beneficia de 45 de milioane de dolari.

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, din centrul Transilvaniei, este deja una dintre cele mai moderne unități ale Forțelor Aeriene Române, unde sosesc, periodic, și aeronave din alte țări NATO. În acest context, bugetul alocat de Departamentul Apărării al SUA pe anul 2021 include și o sumă de 130,5 milioane de dolari, care sunt destinați pentru activități de revovare și de upgrade major la Baza Aeriană Câmpia Turzii.

Această informație este oferită de publicația Armatei SUA, „Stars and Stripes”.

Conform acestei surse, obiectivul militar de la Câmpia Turzii urmează să devină cea mai mare bază americană din estul Europei, implicată în programul “European Deterrence Initiative” – lansat de SUA în anul 2014, imediat după ce Rusia a invadat peninsula Crimeea.

În acest context, Forțele Aeriene ale SUA au solicitat deja acțiuni de “upgrade major” la Câmpia Turzii, care să fie executate, de exemplu, la pistele de decolare – aterizare, la platformele de staționare a aeronavelor și la rezervoarele de carburant pentru aeronave.

“Baza Aeriană Câmpia Turzii este una dintre primele resurse ale Comandamentului European al SUA capabile să răspundă cerințelor noului mediu de securitate european”, menționează cererea de alocare bugetară, pentru anul 2021, formulată de conducerea Forțelor Aeriene ale Statelor Unite (US Air Forces).

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.