Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Armata germană a confirmat că peste 60.000 de cartuşe lipsesc din depozitele sale de muniţie, iar o anchetă internă a fost declanşată pentru a stabili motivul exact pentru care acestea nu se mai află în inventar, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, potrivit Deutsche Welle.

La momentul actual, nu se ştie dacă este vorba de furt sau de neglijenţă în serviciu. Un raport al ziarului Die Welt a scos la iveală faptul că forţele armate germane au pierdut cartuşele în mod constant, începând din 2010 şi doar 36.000 dintre acestea au fost identificate şi localizate.

Cifrele din raport exclud alte 48.000 de cartuşe care au dispărut din cadrul Forţelor Speciale KSK, unitate de elită care a intrat recent în atenţia publică, după ce o monitorizare a dezvăluit faptul că extremişti de dreapta se află în rândurile sale.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.