Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul Rareș Bogdan a susține că Guvernul și președintele au gestionat excepțional situația din pandemie, dar că PSD dorește creşterea numărului de infectări pentru a amâna alegerile locale şi parlamentare. Prim vicepreședintele PNL spune că dublarea numărului de infectări este consecința incitării și inconștienței unor politicini care au îndemnat populația să nu respecte măsurile de distanțare socială, anunță ANTENA3.

„PSD și liderii săi încearcă să arunce spre PNL vina unei gestionări precare a situației, ceea ce este fals. PNL, Guvernul, Președintele au gestionat excepțional situația de pandemie, de criză medicală începând cu 10 martie până în data de 10 iunie, adică în momentul în care am avut prima hotărâre a CCR. În acea perioadă, România a trecut mult mai ușor prin pandemie decât țări cu un sistem medical extrem de bine pus la punct. Ce se întâmplă acum e că vom asista la atacuri în cascadă împotriva Guvernului, Președintelui și a liderilor PNL.

În urmă cu o lună jumătate am făcut 8 mii de teste și aveam 190-200 de cazuri, iar acum câteva zile am făcut 8 mii de teste și am avut 400 de cazuri. Deci e o dublare a acestei situații din cauza incitării și a inconștienței unor politicieni care au îndemnat populația să nu respecte măsurile și să creadă tot felul de fake news-uri. Cu toate astea, oamenii trebuie să înțeleagă că masca nu e obligatorie doar în România, ci și în Italia și în Germania și în Belgia“, a declarat, la REALITATEA, Rareș Bogdan.

Un comportament nou care se manifestă în rândul pacienților infectați cu COVID-19 stârnește îngrijorarea medicilor, anunță PROTV. Influențați de mesaje care nu se bazează pe cercetări documentate, care circulă în special pe internet, unii bolnavi au început să refuze tratamentul care le-ar putea salva viața și deja s-a ajuns în situații critice.

Grav este și faptul că mulți au cerut să plece din spital deși încă au boala. Acasă, starea unora s-a agravat, iar acum sunt la terapie intensivă. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care autoritățile sanitare au anunțat alte 637 de noi îmbolnăviri în numai 24 de ore.

În aceste condiții, tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le impun noi restricții. Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia. Jurnaliștii italieni scriu că există posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Italia, anunță NEWSWEEK. Desigur, dacă situația s-ar precipita, Roma ar interzice intrarea în Italia cetăţenilor care provin din țările balcanice și ar impune carantinarea obligatorie a tuturor italienilor care se întorc din noile locuri în pericol.

Și autorităţile sanitare din Grecia se află în stare de alertă în ultimele zile din cauza cazurilor „importate” de coronavirus şi a reintensificării epidemiei în mai multe ţări balcanice, informează G4MEDIA. Acesta este şi motivul intensificării controalelor pentru turiştii care intră în Grecia pe la graniţele din nord (cu Bulgaria), după ce au fost depistate mai multe cazuri pozitive în rândul turiştilor. „Am oprit intrarea din Serbia de unde am avut multe cazuri. Este posibil să se întâmple acelaşi lucru, văzând dinamica epidemiei, şi în Bulgaria şi România”.

Tot mai multe țări impun restricții sau interzic complet accesul românilor pe teritoriul lor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus din România. În acest moment, 20 de țari din Europa restricționează accesul persoanelor care vin din România. Cele 20 de state care interzic accesul românilor sau impun anumite restricții pentru a intra pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria, transmite DIGI24.

Fostul președinte, europarlamentarul Traian Băsescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a comentat posibilitatea ca, în cazul în care numărul cazurilor de COVID va creşte în continuare, România să fie totl izolată de restul Europei. „Categoric ne putem trezi izolați, pentru că Europa a trecut de momentul în care nu putea controla procesele, în UE lucrurile au fost puse sub control prin mijloacele pe care noi nu le aplicăm. Vom fi izolați, cu efecte economice și sociale dramatice.

Colegii din Parlamentul European nu înțelegeau că noi abia acum ne luptăm să scoatem o lege. Venea întrebarea automat: dar avem decizii ale UE, avem regulamentul internațional, voi nu sunteți membri? Ba suntem, dar așa ne-a venit nouă, să ne mai facem o lege“, a declarat, la ROMÂNIATV, fostul președinte Traian Băsescu.


Comentarii

Gabriela Si de unde a scos Tataru 13.000 de teste intr-o zi, atunci? Ce surse de infomare aveti bai nenicilor?

15 iulie 2020 12:59

Lingaul Argumente de cretin ,cu asa argumente a pacalit si alegatorii si acum avem inca un parvenit infatuat ,care ne da sfaturi.Om fara urma de bun simt, Basescu II.

15 iulie 2020 6:57

cristi Hopa, a reaparut saltimbancul gură mare . Ce " excepțional " era dacă mai sta la cutie după sindrofia din restaurant. Ne -a pcalit odată acest circar mediatic, a doua oară o ia în barbă curcanul.

14 iulie 2020 22:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.