Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Medicii francezi au raportat primul caz confirmat de contaminare intrauterină cu Covid-19, într-un studiu publicat marți în revista Nature Communications, relatează AFP.

Nou-născutul, de sex masculin, s-a născut în martie și a avut simptome neurologice asociate cu boala. „Am arătat că transmiterea de la mamă la făt este posibilă prin placentă în ultimele săptămâni de sarcină”, a declarat dr. Daniele De Luca, de la spitalul Antoine Beclere de Clamart, autorul principal al studiului.

Studiile anterioare au sugerat posibilitatea transmiterii prenatale de la mamă la copil, dar acest nou studiu oferă dovezi, a spus el.

"Este necesară analizarea sângelui matern, lichidul amniotic, sângele nou-născutului, placenta, etc ... A aduna toate aceste probe în timpul unei epidemii cu urgențe în toate direcțiile nu a fost simplu, de aceea a fost suspectat, dar nu a fost demonstrat ", a spus el.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.