Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul cumpără 250.000 de tablete pentru a le distribui elevilor în cadrul Școlii de Acasă, un program care le-ar permite acestora să efectueze, cel puțin teoretic, activități didactice de acasă. 126 de milioane de lei (25 milioane euro) vor costa acestea, aproximativ 100 de euro bucata. În 2 săptămâni trebuie să vină ofertele, data desfacerii lor fiind 28 iulie.

Ele vin și cu cartelă SIM, pentru internet. Apoi, distribuția se va face, pentru toate regiunile țării, în perioada următoare, până la teoretica dată a începerii școlilor și înainte de alegerile generale din noiembrie. Oficiul pentru Achiziții Centralizate face cumpărăturile, pentru ministerul Educației.

“Contractul ce va fi incheiat presupune achizitionarea unui numar de 250.000 de „Dispozitive electronice cu conexiune la internet necesare facilitarii activitatilor didactice la distanta”. Acestea vor fi folosite in programul aprobat de Guvernul Romaniei denumit „Scoala de acasa” pentru facilitarea activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care va fi derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020”, este descrierea licitației.

În Caietul de Sarcini se aduc lămuriri suplimentare privind contextul acestei achiziții și se invocă “interesul educațional al copilului, din perspectiva continuității parcursului școlar”, semn că, în Guvern, este scenariu de lucru ca școlile să nu reînceapă în septembrie.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.