Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană nu trebuie să tolereze "provocările" Administraţiei Recep Erdogan, afirmă ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, condamnând transformarea în moschee a fostei Catedrale ortodoxe "Sfânta Sofia" şi cerând oprirea negocierilor privind integrarea europeană a Turciei, potrivit Mediafax.

Decizia Administraţiei Recep Tayyip Erdogan de transformare în moschee a fostei Catedrale ortodoxe "Sfânta Sofia" din Istanbul reprezintă "cea mai recentă dintr-o serie de provocări", a declarat luni, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de Externe din ţările UE, Alexander Schallenberg, şeful diplomaţiei din Austria.

În contextul acţiunilor din Libia şi din nordul Irakului, "Turcia nu mai este un partener de încredere al Europei", a subliniat Alexander Schallenberg, citat de site-ul de ştiri Wienerzeitung.at.

Integral pe Digi24Comentarii

Hassan Suleymanoglu Măi fraților, dacă stăm strâmb și încercăm să judecăm drept, Hagia Sofia nu prea arată ca o catedrală ortodoxă sau creștină, asta cel puțin din punct de vedere constructiv și stilistic constructiv, sincer vorbind. Clădirea care are o valoare incontestabilă și muzeistică și arhitecturală și istorică, ar trebui cel puțin teoretic vorbind să aibă statutul ei inițial pentru care a fost construită, că acest statut inițial a fost moschee, așa cum o caracterizează și stilul constructiv, atunci poate că e mai bine așa ca ea să revină la acel statut. N-am timp acum să caut istoria acestei clădiri și cultele religioase care s-au practicat aici, asta e opinia mea. Acum că s-a implicat politic sultatnul fără turban sau fes din Turcia care e tartor de țară acolo, asta ține de politicul intern turcesc. Poate că se va ajunge cumva la un compromis acceptat de toată lumea. Vom vedea!

13 iulie 2020 20:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.