Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Miercuri, Curtea Constituţională a României a publicat motivarea deciziei din 25 iunie prin care a declarat neconstituționale instituirea carantinei și internarea obligatorie în timpul epidemiei de coronavirus prin ordin de ministru. Potrivit judecătorilor CCR, măsurile luate de guvernul Orban sunt ”lipsite de claritate şi previzibilitate” și au ”un caracter incert şi dificil de anticipat”. Totodată, CCR arată, în motivare, că nu sunt oferite garanții în ceea ce privește ”respectarea unor drepturi și libertăți fundamentale”.

GÂNDUL.RO vă prezintă, în exclusivitate, și alte informații referitoare la acest ”război” declanșat între instituțiile statului, cu atât mai mult cu cât judecătorii CCR au decis că ordinul de ministru prin care au au fost stabilite condițiile caratinării, în contextul crizei medicale induse de noul coronavirus, este ”neconstituțional”.

Motivarea CCR se materializează, practic, printr-un reproș public adus autorităților și Ministerului Sănătății, pornindu-se de la faptul că instituirea carantinei și a internării obligatorii pentru prevenirea unor boli contagioase nu s-a făcut prin stabilirea condițiillor și a limitele în care se poate acționa – în sensul restrângerii unor drepturi fundamentale – fără să ofere garanții de protecție a cetățenilor față de o eventuală ”aplicare ilegală, discreționară și abuzivă a acestor măsuri”.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.