Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ori Ciolacu își duce până la capăt opera de distanțare a partidului față de propriul electorat, ori PSD și-a ascuns, cu viclenie șitalent, suficiența care acum îi iese la iveală. A câta oară votează la ordin? A câta oară răspunde cu supușenie cerințelor liberalilor?

Amânarea votului pe „legea carantinării”, de la Senat, unde social-democrații sunt majoritari, nu mi se pare a fi decât un truc ieftin. Unul de natură să inducă ideea că PSD face opoziție. Este aceeași brașoavă veche, de care și țâncii s-au plictisit.

N-ar fi prima dată când PSD apelează la așa ceva. Imediat după ce a demis prin moțiune Guvernul Orban, social-democrații și-au schimbat radical atitudinea. Primul pas a fost acordarea votului de încredere aceluiași guvern pe care îl trimiseseră la plimbare. Au urmat, în ordine, aprobarea stării de urgență, prelungirea ei, deși era ilegală, dar și aprobarea stării de alertă. Pe deoparte se opune, pe de alta e de acord. Țipă că face opoziție, dar înghite cu nesaț orice potlogărie pusă la cale de liberali și le acordă credit.

Momentele acestea nu pot trece neobservate, pentru că există o comisie juridică a cărei sarcină este tocmai vegherea la păstrarea legalității. Când, în timp, ceea ce au votat se întoarce împotriva lor sau nu le mai convine, dau din colț în colț. N-au citit nimic, habar nu au de conținutul legilor votate și s-au bazat doar pe semnul făcut de liderul de grup. Iar acesta ori nu știe nici el despre ce este vorba ori execută ordinul venit de sus.

Integral pe NaţionalComentarii

"Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască ( că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați. Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă.... Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu?" Dr. Florescu.

15 iulie 2020 0:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.