Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Până acum se credea că centrul sistemului solar este în mijlocul Soarelui însuși. Totuși, astronomii au descoperit că se înșelau. Pământul se învârte în jurul Soarelui, dar, din cauza atracției gravitaționale a planetelor, centrul de gravitație al sistemului solar nu este chiar în centrul acestei stele, așa cum se presupunea până acum.

Astronomii de la NANOGrav (North American Nanohertz Observatory for Gravitationnal Waves) au localizat centrul de gravitație al sistemului solar cu o precizie fără precedent, de 100 de metri. Rezultatele studiului lor au fost publicate la sfârșitul lunii iunie în The Astrophysical Journal, o revistă științifică americană.

Observând activitatea pulsarilor dispersați în Calea Lactee – pulsarii sunt obiecte astronomice care produc un semnal periodic – cercetătorii au reușit să localizeze mai bine poziția baricentrului (centrul de greutate) al sistemului solar și au ajuns la concluzia că se află la 750.000 de kilometri de miezul Soarelui, adică în imediata proximitate a suprafeței sale.

Integral pe Digi24Comentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Centrul de gravitație al sistemului solar este localizat cu precizie micrometrică și este situat în pata de nicotină din pempărșii mei, unde eu am tras o bășină cu miez. N-am avut ce face, pentru că m-am privat de somn de mai bine de 3 ani de zile, așa că mă cac pe mine frecvent și mă mai și cutremur când mai fac și câte o diaree, după care trec la facerea calcului matematic ceresc care a determinat cutremurul de la găoaza mea. Eu când mă cac pe mine vâd numai stele verzi fosforescente. Elia Tișbita, care sunt tot eu, pentru că eu sunt și muiere și bărbat, adică sunt un fel de fătălău care se cacă verde.

12 iulie 2020 21:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.