Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pacienții infectați cu coronavirus care se externează din spital la cerere, în urma deciziei Curții Constituționale privind izolarea și carantina, și dau Covid-19 altor persoane vor avea dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„În cazul în care o altă persoană este infectată de cineva care a părăsit spitalul știind că este infectat are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dar condiția este să fie infectată o altă persoană, conform prevederilor Codului Penal”, este răspunsul Grupului de Comunicare Strategică la întrebarea Newsweek România privind ce riscă pacienții infectați care se externează la cerere.

Încă de sâmbătă, au apărut primele cazuri de pacienți infectați cu coronavirus care s-au externat la cerere. În București, de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, un tânăr de 24 de ani, infectat cu Covid-19, s-a externat la cerere dând asigurări că are condiții pentru izolarea de restul familiei. Cu toate acestea, pacientul a venit a fost luat acasă de părinții săi.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.